2023

2024

2025

Crowdfunding kennisbank werk en kanker

Ons doel: een kennisbank voor iedereen die op het werk te maken krijgt met kanker

“Was deze kennisbank er maar geweest toen ik ziek was!” Dat horen we veel van mensen die op de werkvloer te maken hebben gehad met kanker.

We hebben een kennisbank ontwikkeld met daarin de kennis en ervaringen van heel veel verschillende mensen die allemaal met kanker te maken hebben (gehad): mensen met kanker, hun familie, collega’s, werkgevers, jobcoaches, ARBO-artsen, HR-medewerkers, bedrijfsartsen, oncologen, oncologisch verpleegkundigen, en vele anderen. In uitgebreide co-creatiesessies is er door hen veel met ons en elkaar gedeeld. Ook kregen zij tussenfases van de kennisbank te zien waar ze weer feedback op konden geven. Dat alles is verzameld in een kennisbank in wikivorm die nu klaar is voor de pilotfase.
De manier waarop we informatie verzamelen voor de kennisbank klopt al – aan de techniek en het toegankelijk maken van de informatie gaan we de komende tijd nog hard werken en daar hebben we financiering voor nodig.

Help ons deze kennisbank ontwikkelen zodat mensen met kanker er minder alleen voorstaan op de werkvloer en direct toegang hebben tot waardevolle informatie. Doe je mee, dan krijg je ook toegang tot onze pilotversie van de kennisbank. Je krijgt inzicht in de onderzoeksmethode en het ontwikkelingsproces, en, het meest spannende gedeelte: je kan deelnemen aan co-creatie sessies waarin we de kennisbank verder ontwikkelen.

Hoe is dit project tot stand gekomen?
vanuit de Solidarity University hebben we met meerdere nationale en internationale partners een aantal jaar gewerkt aan het project I-KNOW-HOW over kanker op de werkvloer. Wij zijn daarbij begonnen aan het opzetten van een tool (of kennisbank) met daarin heel veel kennis van de meest uiteenlopende mensen die op de werkvloer met kanker te maken hebben (gehad). Nu is het tijd om die kennisbank verder te ontwikkelen en klaar te maken voor gebruik.

Waarom hebben we hulp nodig?
In het uitwerken en gebruiksvriendelijk maken van de kennisbank gaan heel veel uren werk zitten. Ook willen we zorgen dat onze kennisbank écht doet waarvoor hij bestemd is. Dus volgen er tijdens dit afrondingsproces ook weer co-creatiesessies. Ook dat vergt veel tijd en dus financiële steun.

Hoe helpt jouw bijdrage ons?
Door jouw bijdrage krijgen we de financiële ruimte om een écht goed eindproduct te ontwikkelen waar iedereen die op de werkvloer te maken krijgt met kanker ook echt iets aan heeft. Bovendien vinden we het een mooi idee om mensen door middel van die financiële bijdrage te betrekken bij de inhoud van ons project. Als je een bijdrage levert, nodigen we je ook van harte uit om deel te nemen aan co-creatiesessies.

Wat is die kennisbank precies?

De kennisbank is een plek waar veel kennis samenkomt. Toch doen we deze tool met het woord kennisbank een beetje te kort. Dat woord is gewoon te statisch. Onze kennisbank is ook een roadmap, een tool en een wiki en bovenal iets waar mensen die te maken hebben met kanker op de werkvloer op een actieve manier heel veel aan hebben.

Waar kan ik bijdragen?
Hier vind je de site van onze crowdfunding actie.

 

 

our role

cooperation

updates

There are no current updates on this project.